Predstavujeme kuchynský robot Concept RM7000 ELEMENT, ktorý by nemal chýbať vo výbave každej modernej kuchyne. Ide o nenahraditeľného pomocníka pri príprave rôznych druhov jedál, dokonale vybaveného natoľko, že už žiadny ďalší spotrebič nebudete potrebovať. S prehľadom totiž zvládne šľahať, hniesť, miešať, mixovať, strúhať aj mlieť, takže s ním pripravíte nielen cestá všetkých druhov, sladké krémy, lahodné smoothie, výživné polievky, ale tiež napríklad nameliete mäso na hamburgery, nastrúhate zeleninu na šalát alebo si pripravíte vlastné domáce klobásky. Pre inšpiráciu prinášame na záver niekoľko receptov, využiť však môžete aj novú aplikáciu Concept Varenie plnú skvelých nápadov na skvelé gurmánske zážitky.
Kuchynský robot Concept RM7000 ELEMENT v grafitovo sivom vyhotovení pôsobí už na prvý pohľad vysoko elegantným dojmom. Rovnako tak ako svojím vzhľadom zaujme tiež vysokým výkonom a kvalitným spracovaním. Kovové telo vrátane vnútorných prevodov je zárukou dlhej životnosti a vďaka bohatej výbave zvládne takmer všetky potrebné úkony na prípravu rôznych druhov pokrmov. O perfektné spracovanie cesta sa planetárnym spôsobom miešania postará jedna z troch metiel, strúhadlo zaistí jemné aj hrubšie nastrúhanie potravín, v mixéri roztočíte suroviny za tepla aj za studena a mlynček na mäso využijete ako samostatne, tak spoločne s nadstavcami na plnenie klobás, párkov aj ďalších masových pochúťok.
Spoločnosť Concept stavila pri vývoji kuchynského robota Concept RM7000 na tzv. techniku planetárneho miešania, ktorá nie je vo svete kuchynských robotov žiadnym nováčikom, zato je už rokmi osvedčenou záležitosťou. Ide o technológiu, pri ktorej sa nástroje kuchynského robota otáčajú ako okolo svojej osi, tak okolo obvodu misy. Vďaka tomu je zmes v nádobe dokonale premiešaná nielen v strede misy, ale aj na jej bokoch či dne. Výsledkom je potom krásne nadýchané kompaktné cesto, ktoré sa neskôr ľahko spracováva.
Majster cukrár by zaplesal, keby zistil, ako dokonale prepracovaný systém kuchynský robot Concept RM7000 využíva. Tri druhy metiel sú špeciálne prispôsobené tak, aby si poradili s každým druhom cesta aj krémovej náplne. S balónovou metlou ľahko našľaháte sneh z bielkov, šľahačku aj ľahšie cestá, miešacia metla je naopak vhodná na ťažšie maslové krémy či trené cestá. Hnetací hák využite na miesenie hutných kysnutých ciest, bez ktorých by sa nezaobišlo pečenie domáceho chleba, chrumkavej pizze alebo klasických plnených buchiet.
S kuchynským robotom Concept RM7000 ELEMENT nemusíte pripravovať len pečené výrobky. Radovať sa môžu aj priaznivci zdravého stravovania, pretože tento kuchynský robot obsahuje objemnú 1,5-litrovú nádobou, v ktorej môžete za tepla aj za studena mixovať vitamínové bomby v podobe ovocných aj zeleninových smoothie, výživných polievok alebo napríklad chutných koktailov.
Pomocou strúhadlových nadstavcov na jemné aj hrubé strúhanie si bleskurýchlo pripravíte cesto na domáce zemiakové placky alebo nakrájate zeleninu či ovocie na váš obľúbený šalát. Nadstavec na krájanie tenkých plátkov skvele využijete pri príprave zemiakových či cuketových plátkov, ktoré opečené dozlatista chutia priamo fantasticky.
Tiež sa vám zbiehajú sliny pri pomyslení na šťavnaté burgery, prepečené karbonátky či domáce klobásky? Tak nielen tieto delikatesy vám kuchynský robot Concept RM7000 ELEMENT pripraví. Disponuje tromi rôzne veľkými výmennými nadstavcami, ktorými nameliete mäso presne podľa vašej potreby. Jemné sitko využijete pri príprave paštéty, stredná sitko je ideálne na sekanú či karbonátky a sitko s najväčšími otvormi spoločne s nadstavcom na plnenie párkov a klobás vám poslúži pri tvorbe rôznych masových špecialít. Okrem týchto vychytávok iste využijete tiež tvorítko na cukrovinky so štyrmi otvormi rôznych veľkostí.
Súčasťou balenia kuchynského robota Concept RM7000 ELEMENT je tiež praktická minikuchárka plná chutných, rýchlych a hlavne jednoduchých pokrmov, ktorými zažiarite pred rodinou aj návštevami. Pokiaľ radi využívate nové technológie, iste vás nadchne nová aplikácia Concept Varenie. Tiež svojim používateľom ponúka mnoho nápadov na prípravu dezertov, RAW pochutín, marmelád, šalátov, polievok, freshov, smoothies a ďalších chuťoviek.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pomocou balónovej metly tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme spolu s obomi cukrami do svetlého krému a postupne pridávame zmäknuté maslo a strúhanú citrónovú kôru. Pomocou miešača zapracujeme postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva a postupne prilievame vlažné mlieko, až vznikne vláčne cesto (nie je potrebné využiť všetko mlieko). Nakoniec jemne vmiešame pripravený sneh. 2/3 cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšnej 1/3 cesta pridáme 2 lyžice kakaa, premiešame a vlejeme na svetlé cesto. Pečieme pri 180 °C 45 – 50 min. Pred vybratím z rúry skontrolujeme upečenie špajľou.
Z trochy cukru, droždia a teplého mlieka necháme vzísť kvások. Medzitým si do misy pripravíme všetky ostatné prísady: múku, soľ, 1 celé vajce, zvyšný cukor, rozpustené maslo, trochu rumu z hrozienok, hrozienka, muškátový kvet, nastrúhanú citrónovú kôru a cca ½ zvyšného mlieka. Pomocou hnetacieho háku spracujeme hladké cesto. Ak sa ingrediencie nechcú spojiť, prilievame postupne ešte zvyšné mlieko. V prípade, že je naopak cesto riedke, možno pridať trochu hladkej múky. Hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme minimálne 1 hodinu kysnúť. Z cesta vyvaľkáme mazanec, vianočku či veľkonočný veniec a necháme na plechu s papierom na pečenie ešte 30 min. odpočívať. Potrieme rozmiešaným vajcom, posypeme plátkami mandlí a pečieme 5 min. na 190 °C, potom rúru stlmíme na 160 °C a pečieme ešte 40 min. Pred vybratím z rúry skontrolujeme upečenie špajľou.
Kapustu nakrájame na tenké plátky, posypeme soľou, dôkladne vytlačíme, necháme cca 30 min. odležať a zlejeme prebytočnú šťavu. Pridáme nahrubo nastrúhané mrkvy, najemno nastrúhaný zeler a na kocky nakrájanú cibuľu, premiešame. Na zálievku zmiešame majonézu so smotanou a dochutíme korením, octom a cukrom podľa chuti.
Hovädzie mäso namelieme. Cibuľu nakrájame na jemné kocky a na troche oleja necháme zosklovatieť. Mäso zmiešame s cibuľou, vajcom, horčicou, dochutíme soľou, korením a spracujeme v kompaktnú hmotu. Z pripravenej hmoty tvarujeme hamburgery a grilujeme na rozpálenom grile 3 – 5 min. z každej strany. Pred koncom grilovania pridáme na mäso syr. Žemle rozkrojíme, opečieme na grile, spodnú stranu potrieme majonézou, pridáme ľadový šalát, mäso, trochu majonézy a na kolieska nakrájané paradajky, priklopíme druhou polovicou žemle.
Všetky prísady vložíme do blenderu a mixujeme cca 1 min. na stupeň 3, podľa toho, ako chceme mať nápoj našľahaný.
Vylaďte svoje kulinárske schopnosti k dokonalosti s kuchynským robotom Concept RM7000 ELEMENT. Tento elegantný multifunkčný pomocník do vašej kuchyne je presne to, čo každá moderná kuchárka potrebuje.